Tunnelmia Empack-messuilta

Empack-messut ovat nyt takana. Messukeskuksessa oli samaan aikaan Slush-tapahtuma, joka sai aavistuksen enemmän mediahuomiota, mutta se ei vähentänyt yhtään pakkausmessujen arvoa. Tapahtuma palveli perinteiseen tapaan erinomaisena kohtaamispaikkana. Suuri joukko pakkaus- ja logistiikka-alan ammattilaisia oli kokoontunut tapahtumaan verkostoitumaan ja kuulemaan esityksiä. Nimenomaan messukohtaamiset ovat tapahtuman parasta antia.

Esityksistä taisi suurimman joukon vetää Tami Tamminen, joskin itse pidin kiinnostavampana esimerkiksi Marika Perätalon esitystä pakkaussuunnittelun asemasta tuotekehitysprosessissa. Vaikka teemat elintarvikepakkauspuolella ovat varsin erilaiset teollisuuspakkauksiin verrattuna, on haasteet hyvin yhteneväiset. Miten saada yhteinen ymmärrys, mitä ollaan tekemässä ja milloin pakkaus kannattaa suunnitella ovat universaaleja kysymyksiä pakkausalalla.

Pakkaus Suomesta 2014-osastolla oli esillä vuoden parhaita pakkausinnovaatiota. Suurin osa esitellyistä töistä edusti perusajatukseltaan perinteistä pakkausta, johon oli lisätty jokin hieno tai käytännöllinen piirre, kuten hologrammi tai näppärä avattavuus. Käsittääkseni kaikki esitellyt työt ovat käytössä, joten aivan kummalliset viritykset karsiutuvatkin jo suunnittelupöydällä.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli mitoitettu sopivaksi yleisö- ja esittelijämäärään nähden. Kuten aiemmin arvioinkin, ei teollisuuspakkauspuolella ollut suuria uutuuksia, mutta messuilla tapasi tehokkaasti paljon ihmisiä, joten käynti oli kannattava.

Kätevästi kaupassa avattava yrttipakkaus.

Kätevästi kaupassa avattava yrttipakkaus.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: