Pakkausautomaatti

Pakkausmessuilla kuulin laitteesta, joka pakkaa automaattisesti erikokoisia lähetyksiä räätälöityihin pahvilaatikoihin. Kyseistä vehjettä tekee CMC -niminen firma ja laite on suunniteltu ilmeisesti verkkokauppojen tarpeita varten.

Laite toimii siten, että ensin se kuvaa toimitettavan tavarakasan ja sitten se muodostaa kahdesta rullalla olevasta yksipuoleisesta aaltopahvista laatikon laittamalla arkit ristiin 0404:n tyyliin. Koko prosessissa ei ole lainkaan käsityötä, sillä kone määrittää mitat, leikkaa ja taittele pahvit, sulkee pakkauksen liimalla ja laittaa lähetyslistan.

Etuina perinteisiin laatikoihin nähden ovat ainakin seuraavat:

  • laatikko on aina sopivan kokoinen
  • täytettä ei kulu
  • ostettavana pakkausnimikkenä on vain pahvirullat

Vaikka valmistaja keskittyykin vain hyviin puoliin, on laitteessa luultavasti myös seuraavat negatiiviset piirteet:

  • jonkinlaiset mittarajoitteet
  • suojausta ei voi säädellä
  • veikkaisin myös, että laite ei ole ihan halpa

Verkkokaupassa tarvitaankin joka tapauksessa myös jonkinlainen manuaalinen pakkauspiste vaikka tällainen italialaisen insinöörityön mestarinäyte hankittaisiinkin. Kuitenkin tyypillisessä pakkaamossa jää vain marginaalinen osa käsipakkausprosessiin, sillä suurin osa tavaroista on mitoiltaan ja pakkaustavaltaan sopivia laitteelle. Joka tapauksessa laite vaikuttaa erinomaiselta tarkoitukseensa ja tarjoaa helpotusta moniin pakkaamoihin.

Suomessa laitetta edustaa Bitpress.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: