Stanssit kannattaa tarkastaa

Toimistolla sattui käsiini Kiinan suunnalta tullut pahvinpala, jossa oli viisaasti stanssattuna kierrätysmerkit ja osan koodi. Hilpeyttä herätti huomio, että koodin kirjasimet olivat väärin päin. Stanssimaakari oli tehnyt itselleen mukavamman ratkaisun ja vääntänyt merkit stanssiin oikein päin luettavaksi. Stanssista kannattaakin pyytää pari koepahvia nähtäväksi ennen isomman tuotantosarjan tekemistä.

Toinen mielenkiintoinen seikka tässä pahvissa on China RoHSin mukaiset kierrätysmerkit, jotka on myös tehty stanssaamalla. China RoHS ainakin englanninkielisessä käännöksessä edellyttää painamista ja suosittaa vihreää väriä. Stanssaus ei käsittääkseni lukeudu painomenetelmiin. Ongelmia tuosta tuskin tulee, mutta olisi hyvä tietää, onko stanssaus sallittu menetelmä. Stanssiosissa se olisi halpa tapa tuottaa kierrätysmerkit, jos painamista ei muuten tarvita.

Tekstit taisivat tulla väärään pintaan peilikuvana.

Tekstit taisivat tulla väärään pintaan peilikuvana.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: