Pahvilaatikon kahvat

Scanstar-kilpailun finaalissa oli tänä vuonna Petersonin Norjassa kehittelemä kahvaratkaisu. Erilaisia muovikahvoja on laatikoissa ollut ennenkin, mutta uutena asiana Petersonilla on keksitty käyttää samaa kahvaa sulkemaan laatikko. Kahvan asentaminen vie joka tapauksessa jonkin verran aikaa, joten käyttämällä samaa osaa suljentaan saadaan työvaiheiden määrä pidettyä ennallaan.

Perinteinen tapa kahvojen tekoon on aukkojen stanssaus laatikon kylkeen. Painon noustessa aukon kestävyys muodostuu ongelmaksi. Mikäli laatikon sisällä käytetään tukipahveja tai muovivaimentimia, voidaan näiden huolellisella suunnittelulla saada lisätukea.

Stanssattua aukkoa voidaan myös lujittaa ajamalla aukon yläreunaan vahvikenauha. Oman kokemukseni mukaan tämä toimii hyvin Suomessa ja lähistöllä. Pahvinvalmistajat ovat sen verran osaavaa porukkaa, että nauha saadaan aaltopahvikoneella täsmälleen oikeaan kohtaan. Aasiassa tilanne tuntuu olevan toinen. Nauha vaeltaa niin paljon, että puolessa tapauksista se stanssataan poikki ja toisessa puolessa se on liian korkealla tukeakseen aukkoa.

Ruiskupuristettu kahva tarjoaa suunnittelijalle laajat mahdollisuudet toteuttaa hyvä ja kestävä nostopaikka laatikkoon. Hyvä toiminnallisuus muodostuu siitä, että pahvit ja muovit yhdessä suunnitellaan kestämään niihin kohdistuva rasitus. Valittaessa omaan käyttötarkoitukseen sopivaa kahvaa, pitää huomioida, että rakenne on suunniteltu toimimaan parina.

Petersonin suunnittelema kahva, joka myös sulkee laatikon. http://www.scanstar.org

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Pahvilaatikon kahvat”

  1. Ei ole lahjaa kahvaan katsominen | Pakkaussuunnittelu Says:

    […] tekeminen pahvilaatikkoon on vaikeaa. Sivusin aihetta syyskuussa esittelemällä Scanstar-kilpailutyön, jossa kahva oli toteutettu muoviosalla. Yleisesti ottaen muoviset kahvat […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: