Ripustuksen kestävyys

Kaupassa myytävien kartonkipakkausten yksi perushaasteista on saada ripustusaukko tarpeeksi lujaksi. Erityisesti ongelmia esiintyy silloin, kun tuote on painava. Ongelmia tulee myös silloin tuote on sellainen, että se otetaan useasti pois piikistä ja laitetaan takaisin. Jos reikä hajoaa, jää tuote myymättä.

Haltuuni joutui grillinsuojus, jossa oli päädytty käyttämään sulkijassa täysin kierrätetystä materiaalista tehtyä kartonkista sulkijaa. Huppu oli melko painava, joten ripustusreiät oli päätetty vahvistaa muovisella ruiskupuristetulla osalla, joka estää aukon repeämisen. Näyttää siltä, että muoviosat on painettu käsin paikalleen. Muovissa on ura, joka lukittaa vahvikkeen paikalleen.

Toinen ratkaisu on käyttää tarpeeksi korkealaatuista ensikuidusta tehtyä sulkijaa. Tällöin kartonki on niin lujaa, että repeäminen ei muodostu ongelmaksi. Ongelmaksi sen sijaan muodostuu hyvälaatuisen raaka-aineen saatavuus ja hinta. Pohjoismaissa riittää puhelu tukkuun ja tavaraa tulee. Aasiassa ja Itä-Euroopassa ensikuidun saatavuus on heikompaa. Hyvälaatuiset kartongit ovat tuontitavaraa ja hinta sen mukainen. Onkin yleisesti järkevämpää käyttää paikallisia materiaaleja ja tarvittaessa lisätä vahvisteet kasvavasta työmäärästä huolimatta.

Muovipuristeosilla vahvistettu pussinsuljin.

Muovipuristeosilla vahvistettu pussinsuljin.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: