Fefco-koodisto

Fefco on järjestö, joka edustaa eurooppalaisia aaltopahvintuottajia. Suomalaisen pakkaussuunnittelijan näkökulmasta Fefcon suurin vaikutus näkyy erilaisissa standardeissa. Fefco julkaisee muun muassa kauppojen yhtenäisiä pakkausmittoja koskevaa standardia ja erilaisia pahvin ominaisuuksien mittausmenetelmiä. Tärkeimpänä on kuitenkin aaltopahvilaatikoiden vakiorakenteet määrittävä Fefco-Esbo code of designs -katalogi.

Esimerkiksi tilaamalla valmistajalta Fefco 0473 200x100x20 mm mitalla ja EUPS20-luokalla saa E-aaltoisen kirjalaatikon sisämitoilla 200x100x20 mm. Tästä voimme myös havaita, että kirjalaatikolla on Fefco-koodi toisin kuin viime viikolla väitin.

Fefco-koodien tarkoituksena on määritellä yksiselitteisesti tavallisimmat rakenteet. Näiden avulla voidaan helposti määrittää rakenne ilman, että sitä tarvitsee mitoittaa joka kerralla erikseen. Esimerkiksi Fefco 0427 osataan valmistaa pelkästää sisämittojen ja materiaalitiedon avulla. Jos rakenteen määrittäisi Peren konepiirustus I&II raamattujen avustuksella, olisi piirustus täynnä mittoja.

Lähes kaikki laatikko- ja sisäosarakenteet pystytään määrittämään Fefcon koodiston avulla. Usein käytetään erikoisia rakenteita, mutta silloinkin lähtökohtana on hyvä pitää jotakin perusrakennetta, jota muutellaan tarvittavassa määrin. Tällöin rakenteen perään lisätään Special ja määritellään mitat, jotka ovat standardista poikkeavia. Tässäkin perusrakenteen etuna on, että kuvaa katsova henkilö tajuaa peruskoodista, millainen rakenne suurin piirtein on.

Fefco 0473-rakenne. Fefco-rakenteita on sen verran runsaasti, että aina blogisti ei löydä etsimäänsä. Lähde:www.fefco.org

Fefco 0473-rakenne. Fefco-rakenteita on sen verran runsaasti, että aina blogisti ei löydä etsimäänsä. Lähde:www.fefco.org

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Fefco-koodisto”

  1. ECMA-koodisto | Pakkaussuunnittelu Says:

    […] aiemmin Fefcon aaltopahvirakenteiden koodistosta. Fefcon koodisto on pakkaussuunnittelijan näkökulmasta vain […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: