ECMA-koodisto

Kirjoitin aiemmin Fefcon aaltopahvirakenteiden koodistosta. Fefcon koodisto on pakkaussuunnittelijan näkökulmasta vain puolet totuudesta, sillä kartonkirakenteille on oma hieman suppeampi koodisto, jota ylläpitää ECMA.

ECMA on Eurooppalainen kartonkien tuottajien keskusjärjestö. Vastaava organisaatio kuin aaltopahvipuolen Fefco, eli vastuualueena on oman alan edunvalvonta. Valitettavasti Ecma on myös katsonut rakennestandardin myymisen omaksi toimialakseen, joten ECMAn katalogista joutuu maksamaan. Luettelon etsiminen netistä ei kyllä ole kovin vaikeaa.

Ecmalla on tarjolla runsaasti sellaisia rakenteita, jotka vaativat monipisteliimausta ja taitoksia, jotka eivät olisi aaltopahveilla mahdollisia. Jos suunnittelussa tulee vastaan tilanne, jossa on tekemässä aaltopahvista pakkausta ja löytää mieleisen rakenteen ECMAn luettelosta, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään rakenteen toimivuutta. Osa rakenteista on mahdollista toteuttaa myös toisella materiaalilla, mutta ei läheskään kaikkia. Käytännössä kaikki ECMAn koodit, jotka voi toteuttaa aaltopahvista löytyy myös Fefcon listoilta.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: