Kuormalavat omilla mitoilla

Jokunen viikko sitten oli Tekniikka ja talous-lehdessä haastattelu, jossa haastateltavana oli Jalanderin kuormalavatehtaan edustaja. Jalanderin lavatehdas taitaa olla Suomen suurimpia, joten jonkin verran lavoja lähtee maailmalle vuosittain.

Kun teemme ReliDes Oy:n toimesta pakkaussuunnittelua, tulee epästandardien lavojen käytöttömahdollisuudesta asiakkaidemme piirissä usein vastustusta. Meille todetaan, että niiden käyttö ei ole sallittua. Tätä perustellaan sillä, että kuljetusliikkeet eivät huoli muita, kuin euro- tai fin-lavoja.

T&T:n jutussa mainittiin, että Jalanderilla standardilavojen osuus tuotannossa on alle 10%. Tästä ei voida suoraan vetää johtopäätöstä, että loput 90% liikenteessä olevista lavoista olisi täysin räätälöityjä. Standardilavat kiertävät jopa vuosia, joten ne edustavat kuljetuksissa varmasti kuitenkin vähintään 50% osuutta. Lisäksi vakiomitoilla olevia kevytlavoja käytetään paljon.

Kuitekin logistiikkaketjussa kuljee valtava määrä tavaraa, joiden mitoituksessa ei noudateta vakiolavojen mittoja. Tämä ei aiheuta juurikaan ongelmia kuljetuksessa tai varastoinnissa, mikäli mitat on valittu järkevästi. Mitoituksessa tulee huomioida pakkausten lastattavuus kuljetusvälineeseen ja pakkausten toiminta varastossa. Tämä on varsin helppo simulointitehtävä.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: