Pienten tuotteiden korroosiosuojaus

Pakkauksen suojausominaisuudet kemiallisia olosuhteita vastaan eivät riipu samalla tavoin tuotteen koosta, kuin ominaisuudet mekaanisia rasituksia vastaan. Pudotuksissa paino vaikuttaa olennaisesti käsittelymenetelmiin ja siten tyypillisiin pudotuskorkeuksiin.

Pienet tuotteet muistetaan kyllä pakata paksuihin pehmusteisiin, mutta korroosiosuojaus jätetään vähäisemmälle. Suuria tuotteita vastaavasti suojataan korroosiota vastaan. En voi mitenkään uskoa, että vesimolekyyli ja rauta-atomi voisivat ymmärtää, miten suuren kokonaisuuden kanssa ovat tekemisissä. Näin ollen myös pienet tuotteet tulee suojata korroosiota vastaan, mikäli kuljetuksessa tai varastoinnissa on oletettavissa kosteat ja kuumat olosuhteet.

Lähestymistapa, jossa pienet tuotteet suojataan mekaanisesti ja suuret kemiallisesti on pakkaussuunnittelun kannalta helppo. Ehkäpä se on tästä syystä niin yleinen toimintatapa. Korroosion kannalta voidaan käyttää samaa vaatimusmäärittelyä kaikenkokoisille tuotteille ja vain pudotusten osalta tehdä painon mukaan muuttuva vaatimusmäärittely.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: