Pakkaustietoa verkkokauppiaille

Verkkokauppojen yleistyminen on tuonut logistiikkaketjuun ilmeisesti suuren joukon uusia toimijoita, joiden kokemus kuljetuspakkaamisesta on vähäinen. Logistiikkayritysten liitto on pyrkinyt korjaamaan tietovajetta teettämällä opinnäytetyön, jossa verkkokaupoille on tehty ohje kuljetuspakkaamisesta. Ohjeen voi ladata täältä.

Ohjeessa käsitellään yleisellä tasolla pakkaamista huomioiden logistiikkaketju, johon pakkaukset on tarkoitettu. Ei ilmeisesti ole lainkaan itsestään selvää, että tuotepakkaus ei välttämättä ole kuljetuspakkaus. Ohjeessa kerrotaan pakkaamisen perusteita, kuten se, että tuotteen ja pakkauksen välissä tulee olla tilaa ja myöskin opastetaan, että ei ole kovin hyvä idea teipata kuljetuslaatikon ulkopuolelle tavaraa.

Lavaamisen perusvirheeseen, eli lavaylityksiin on kiinnitetty erityistä huomioita kuvin. Muuten dokumenttiin olisi ehkä kaivannut vähän lisää kuvia, jossa olisi esitetty oikeita pakkaustapoja. Tekstimuodossa on ohjeet kerrottu, mutta asiaa tuntemattomille ne eivät ehkä selviä oikein. Ohje on tuotettu Arttu Aarnion opinnäytetyöhön yhteydessä.  Dokumentista löytyykin enemmän kuvia, joista asia selviää syvällisemmin. Varsinkin Instapakin käyttö tietokoneen sisällä on teknisesti taidokas ratkaisu.

Yhdestä asiasta olen ohjeen kanssa eri mieltä. Pakkaamisen apuna voidaan ohjeen mukaan käyttää mm. styroxpalloja. Tästä kirjoittelin aiemminkin. Tosin silloinkin partakoneenterät tulivat ehjänä perille.

Saman opinnäytetyön puitteissa on tehty ohje myös ikkunoiden ja ovien pakkaamiseen. Nämä kaksi dokumenttia ovat hyvä lisä suomenkielisiin pakkausohjeisiin, joista mieleen tulee lähinnä meripakkausohje.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: