Teippaustyylit

Sulkemalla laatikko huonosti saadaan hyvänkin laatikon ominaisuudet pilattua tehokkaasti. Teippisuljennassa on kaksi tärkeää osa-aluetta, jotka vaikuttavat lopputulokseen. Toinen on teipin valinta ja toinen on itse teippaamistyö, joka voidaan tehdä käsin tai koneella.

Teipin valinnassa tulee huomioida pinta, johon teipataan ja teippiin kohdistuva kuorma. Yleisin teippi on noin 50 mm leveä PP-teippi, joka riittää muutaman kilon painoisille pakkauksille mainiosti, kunhan se on laadukasta ja tuoretta. Painavammilla laatikoilla kannattaa käyttää paperiteippiä. Näitä saa tavallisesti 50, 75, 100 ja 150 mm leveinä. Paperiteipeissä on usein normaalia pakkausteippiä vahvempi liima, jolloin loota pysyy paremmin kiinni.

Teippaustavan valinta vaikuttaa lopputulokseen vähintään yhtä paljon kuin teippi. Yleisin tapa teipata 0201-tyyppinen laatikko (tai RSC, kuten amerikkalaiset asian ilmaisevat) on yksi teippisauma kansiläppien päälle. Tämä on nopea teippaustapa ja riittävä keveille laatikoille. Etuna on myös työn automatisointimahdollisuus.

Toinen yleinen tapa on ns. tupla-T tai H-mallinen teippaus, jossa myös laatikon päät teipataan kiinni. Tämä parantaa suljennan luotettavuutta merkittävästi. Lisäksi H-mallinen teippaus estää lian ja veden pääsyn pakkauksen sisälle. Haittapuolena on lisääntynyt käsityön määrä. Valitsipa kumman tahansa tavan, on teippi painettava laatikon pintaan kiinni. Lopullinen lujuus saavutetaan vasta muutaman tunnin päästä suljennasta, kun teipin liima on kunnolla tarttunut pintaan.

Teippiä ei kannata ostaa monen vuoden tarpeiksi sillä se on tuoretuote, jonka käyttöikä on muutamia kuukausia. Teipin vanhentuessa se ei enää irtoa kunnolla rullalta eikä tartu kohteeseensa. Näin ollen varaston nurkista löytyneitä satunnaisrullia ei pidä ottaa tuotantokäyttöön, vaan siirtää ne vaikkapa toimiston puolelle pyörimään.

Yhdysvaltain armeija kouluttaa joukkonsa teippaamaan oheisen kuvan mukaan. lähde:www.army.mil

Yhdysvaltain armeija kouluttaa joukkonsa teippaamaan oheisen kuvan mukaan. Suomalaisen armeijan käynyt blogisti ei keksi, mitä eroa on kahdella viimeisellä vaiheella. Tämän kansakunnan turvaavan tiedon tarjoaa osoite http://www.army.mil.

Avainsanat: , , , ,

2 vastausta to “Teippaustyylit”

  1. Hannu Says:

    Vanhaksi mennyttä pakkausteippiä voi hyvin käyttää lätkäpolvisuojien päällä pitämään sukat ylhäällä ja polkkarit hölskymättöminä.

    US Armyn opetuskuvasta voisi sinun tekstisi mukaan päätellä, että se viimeinen vaihe kuvasarjassa on parin tunnin asettumisen jälkeen lopullisen vahvuuden saavuttanut pakkaus.

  2. Nopeasti kasattavat laatikkorakenteet | Pakkaussuunnittelu Says:

    […] Pakkaussuunnittelu ja pakkaukset teollisuudessa « Teippaustyylit […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: