Ilmatäytteinen vaimenninpussi

Tuotevariaatioiden suuri määrä on pakkaustoimintojen perusongelma. Käytettäessä tuotteelle räätälöityä pakkausta joudutaan tilanteeseen, jossa pakkaamossa on valtava määrä pakkausnimikkeitä, joiden kulutus on suhteellisen pieni. Ongelman eräs ratkaisu on kääriä tuote kuplamuoviin ja laittaa se laatikkoon, mutta toteutus ei ole kovin elegantti. Pykälää parempi on paperitäyte tai isompi ilmakuplakalvo, mutta molemmat jättävät aika paljon innovaation varaa pakkaajalle.

Ilmatäytteiset vaimentimet ovat kiinnostava lähestymistapa ongelman ratkaisemiseksi. Ilmapussi koostuu kanavista, jotka saadaan täytettyä jonkinlaisella pumpulla. Kun painetta on riittävästi, sulkee pussi itse täyttöaukon, joten erillistä saumausvaihetta ei tarvita.

Tuote sijoitetaan täytetyn pussin sisään ja koko komeus laitetaan laatikkoon. Näin saadaan erittäin hyvä vaimennin, joka ei ole kovin kriittinen tuotteen mittojen tai muotojen suhteen. Pakkaustyössä ei myöskään ole juurikaan virhemahdollisuuksia. Laajankin tuotevariaatoiden määrän voi hallita muutamalla pussi- ja laatikkokoolla. Pussin materiaalimäärä on hyvin vähäinen, joten hintakin asettunee järkevälle tasolle.

Jos huonoja puolia etsitään, niin tuotteessa ei saa olla teräviä nurkkia. Esimerkiksi pellistä tehdyt kiinnityskorvakkeet eivät ole yhteensopivia tällaisen pakkaustavan kanssa. Jos pussi puhkeaa, on koko suojaus menetetty. Videoiden perusteella vaimennin muodostuu aina vain yhdestä kammiosta, joten yksi reikä on tuhoisaa koko vaimentimelle.

Mikäli tietoni pitävät paikkansa, tälle pakkaustyypille ei ole Suomessa jälleenmyyjää. Maailmalta näitä löytyy AirBag-nimellä useilta toimittajilta. Mikäli olen väärässä kotimaisen kentän suhteen, korjatkaa tieto välittömästi!

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: