Kuljetusten paikannus ja seuraaminen

Vilant on julkaissut laitteen, jonka avulla voidaan reaaliaikaisesti seurata kuljetuksen sijaintia. Laite perustuu GSM-verkon avulla tapahtuvaan paikannukseen. Koko on kännykän luokkaa, joten sijoittelu vähänkään suurempiin pakkauksiin ei ole ongelma. Laitteen avulla kuljetusta voidaan seurata reaaliaikaisesti ja mahdolliset häiriöt kuljetusketjussa on helpompi selvittää, kun tiedetään, missä kuorma on menossa.

Trackerin hieno piirre on nimenomaan GSM-tekniikkaan perustuva paikannus. Tällöin paikannus onnistuu myös rakennuksissa, kontin sisällä ja muissakin katvealueissa, kunhan vain puhelinverkkoa riittää. GPS toimii paremmin merellä, mutta vaatii toimiakseen hyvän antennisijoittelun. GSM-verkkoa käytettäessa saadaan myös paikkatieto välitettyä eteenpäin ja kuljetusta voidaan seurata nettipalvelussa. Laitetta voidaan käyttää myös lentorahdissa, sillä se tunnistaa, milloin kone on lähdössä ilmaan ja sulkee itsensä lennon ajaksi.

Laitteen toiminnallisuudet ovat keskittyneet paikannukseen ja hinta on näin pysynyt huokeana, muutamissa kympeissä. On luultavaa, että lähitulevaisuudessa on saatavissa myös erilaisia ympäristöolosuhteiden seurantaan liittyviä ominaisuuksia. Näin voidaan tehokkaasti seurata logistiikkaketjun toimivuutta myös käsittelyn laadun suhteen ja optimoida pakkauksia tiedon perusteella. Paikannuksen avulla voidaan vaikuttaa lähinnä toimitusvarmuuteen.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: