Konseptointi kannattaa

Pakkaussuunnitteluprojektin alussa eri osapuolilla on hyvin lavea joukko vaatimuksia, jotka pitäisi ottaa suunnittelussa huomioon.Vaatimukset ovat usein ristiriidassa, mutta aloituspalaverin päättyessä kaikilla osapuolilla on käsitys, että heidän esittämänsä toiveet otetaan täysimääräisesti huomioon suunnittelussa.

Pakkaussuunnittelu on aina kompromissien tekemistä. Voi olla mahdotonta saada hyvä suojaus, pieni osien määrä ja pienet työkalukustannukset yhdistettyä samaan lopputulokseen. Suunnitteluvaiheessa käy helposti niin, että pakkaussuunnittelija tekee omat johtopäätöksensa vaatimusten tärkeysjärjestyksestä ja tekee suunnitelmansa tämän pohjalta.

Pakkauksen ollessa katselmointivaiheessa projektiryhmälle paljastuu, millaista lopputulosta ollaan tarjoamassa. Tässä vaiheessa projektiryhmä näkee, mitä oltiin tekemässä ja pääsee antamaan kommenttinsa. Vasta katselmointivaiheessa suunnitelma on niin konkreettinen, että eri sidosryhmien edustajat pystyvät konkreettisesti kertomaan tahtotilansa ja päästään yhteisymmärrykseen tärkeysjärjestyksestä. Toisella kierroksella sitten osutaan jo lähelle toivottua lopputulosta.

Tuotekehitysprojekteissa on pula ajasta ja rahasta. Evoluutioon perustuva suunnittelu kuluttaa molempia tarpeettoman paljon. Suunnittelukierrosten määrä täytyy pitää mahdollisimman pienenä. Pakkaussuunnittelussa on melko helppoa tehdä projektin alussa karkeita konsepteja erilaisista vaihtoehdoista. Näiden avulla projektiryhmä näkee, mitä ollaan tekemässä ja voidaan jo projektin alussa päättää, mitä todella halutaan.

Concurrent engineering-mallissa pyritään tekemään asioita rinnakkain. Usean vaihtoehdon rinnakkainen konseptointi on tämän mallin mukaista toimintaa.

 

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: