Pakkausalan tutkijat koolla Suomessa

VTT järjestää kesäkuussa IAPRI symposiumin, johon kokoontuu joukko pakkausalan tutkijoita. Ohjelma keskittyy pakkausalan uusimpaan tutkimukseen, joten tapahtumaan kannattaa osallistua mikäli tulevaisuuden pakkausmateriaalit ovat kiinnostuksen kohteena. Mikäli kiinnostus pakkauksiin rajoittuu päivittäisiin pakkausoperaatioihin, saattaa tapahtuma olla profiililtaan turhan tieteellinen.

Suomalainen tutkimus on keskittynyt erityisesti älypakkauspuolelle ja biomateriaaleihin. Näillä alueilla VTT ja Aalto-yliopisto tekevät huippututkimusta. Kuljetuspakkausten suunnittelun näkökulmasta erittäin kiinnostavia aiheita ohjelmassa ovat erilaisten uusien vaimentimien vaimennusominaisuudet. Ohjelmassa näyttää olevan sekä tärkkelys- että kuitupohjaisten biohajoavien vaimentimien ominaisuuksien tutkimustuloksia.

Myös tutkimustiedot kuljetusvälineiden rasitustasosta ovat suoraan liitettävissä käytännön työhön. Kuljetusolosuhteet muuttuvat kaluston kehityksen myötä, joten kovin vanhat tutkimustulokset nopeasti kehittyvistä maista eivät enää pidä paikkansa.

http://www.vtt.fi/sites/iapri2013/index.jsp?lang=en

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: