Lastin optimointi ja ERP-integraatio

Pakkaussuunnittelussa pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan pakkausten mittojen sopivuus kuljetusvälineiden mittoihin. Tämä ei kuitenkaan takaa sitä, että kuorma täytettäisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Kokeneet trukkikuskit onnistuvat kuormaamaan rekat hyvin, mutta aloittelevammalla henkilöllä tulos jää heikommaksi. Heikko lastaussuorite johtaa lisääntyneeseen kuljetuskustannukseen, koska laskutus perustuu pääsääntöisesti käytettyyn tilaan.

Parhaaseen lopputulokseen pääseminen edellyttää käytännössä tietokoneavusteista laskentaa. Laskenta on helppo tehdä, jos tiedetään pakkausten mitat, pinottavuudet ja kuljetusvälineen mitat. Yrityksillä on käytössään ERPpejä, joihin yleensä on syötetty pakkausten mitat. Ei olisi ihmeellinen ohjelmointitekninen asia tehdä ohjelmistoa, joka lähetyslistan perusteella tekisi myös ohjeen, joka opastaa tehokkaimman lastauksen.

Kuorman optimointiohjelmia on ollut saatavilla jo vuosia. Tällaisia ovat esimerkiksi Cube IQ ja MaxLoad Pro. Näiden ongelmana on se, että optimointi pitää tehdä käsin. Tämä on ylimääräistä työtä, sillä tarvittavat tiedot ovat jo olemassa tai helposti saatavissa lähetyslistaan. ERPpien kohtuuton monimutkaisuus hidastaa uusien ominaisuuksien saamista. Pienenkin ominaisuuden saaminen kestää vuosia. Cube IQ ainakin tarjoaa valmista rajapintaa, mutta integroituna käytössä en ole montaa nähnyt.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: