Automaattinen mittaus

Logistiikkafirmat ovat havainneet, että asiakkaiden ilmoittamiin kollimittoihin ei kannata luottaa. Ilmeisesti on käynyt niin, että asiakkailla on ollut taipumusta pyöristää alaspäin. Ratkaisuna on kollien automaattinen mittaus logistiikkakeskuksessa. Systeemi toimii siten, että kolli kuljetetaan mittauspisteen läpi ja siitä otetaan äärimitat ja paino, joihin laskutus perustuu.

Mittauksen yleistyessä laskutuksen kannalta on merkityksetöntä, mitä rahtifirmalle ilmoittaa. Buukkauksen kannalta tilanne ei muutu, joten oikeellisuuteen kannattaa pyrkiä. Käytännössä tähän asti lavaylityksellä olevat eurolavat on laskutettu todellista pienempiin mittoihin ja asiakas on näin hyötynyt lavaylityksestä. Kone ei moisia pyöristyksiä harrasta, joten ylitykset laskutetaan normaalisti.

Pakkaussuunnittelun näkökulmasta pidän automaattista mittausta erittäin positiivisena asiana. Erilaiset lavaylitykset eivät mene kuljetuksessa ilmaiseksi, jolloin saadaan jälleen yksi peruste suljettua pois, miksi lavaylitys kannattaisi hyväksyä.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: