Myyntipakkaus kuljetusketjussa

Pakkaussuunnittelussakin eri viiteryhmillä on hyvinkin erilaisia toiveita lopputuloksen suhteen. Suunnittelijaparan odotetaan täyttävän kaikkien toiveet.

Pakkaussuunnitteluprojektissa logistiikan ja markkinoinnin vaatimukset ovat tyypillisesti vastakkain. Logistiikkapuoli toivoo hyvän täyttöasteen antavaa kestävää pakkausta, joka ei pehmene kosteissakaan olosuhteissa. Markkinoinnin silmissä siintää kiiltaväpintainen kaunis offset-painatus. Budjetti ei tietysti salli erillistä kuljetuspakkausta, vaan laatikoiden pitää olla lavattavissa sellaisenaan ja kuitenkin niiden tulee saapua määränpäähän siistinä.

Tilanne on valitettavasti niin, että on valittava, tehdäänkö kuljetuspakkaus vai tyylikäs myyntipakkaus. Molemmat eivät onnistu samoilla osilla. Kuljetuspakkaus ei viehätä kuin insinöörin silmää ja myyntipakkaus hankautuu ja likaantuu kuljetuksessa. Joudutaan siis tekemään valintoja.

Esimerkiksi Applen pakkaukset ovat saaneet kiitosta ilmeestään. Pakkauksen rakenne kokonaisuudessaan on sellainen, että laitteen myyntipakkausta suojaa kuljetuksessa erillinen kuljetuslaatikko ja pehmusteet. Tässä mallissa saadaan tyylikäs pakkaus kaupan hyllylle ja kokonaisuus on hyvin suojassa kuljetuksen aikana. Valintoja tehtäessä on siis tingitty täyttöasteesta, hinnasta ja pakkausajasta visuaalisen ilmeen hyväksi. Ratkaisuun ei varmasti päädytty vahingossa.

Projektin onnistuneen läpiviennin kannalta on tärkeää, että eri tahot saadaan saman pöydän ääreen sellaisen henkilön kanssa, joka ymmärtää tekniset reunaehdot. Kun kaikki tietämys yhdistetään, voidaan tehdä tarvittavat kompromissit heti konseptointivaiheessa. Näin saadaan myös osapuolten odotustasot realistisiksi ja vältetään pettymykset lopussa.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: