Biofoam

EPS on pakkausmateriaalina hieman poissa muodista. Sitä pidetään ympäristön kannalta heikkona vaihtoehtona, joskin tämä on osittain väärä uskomus kuten aiemmassa kirjoituksessa käy ilmi. Hollannissa on tehty hieman tuotekehitystä ja pyöräytetty EPS:ää vastaava biohajoava materiaali. Se toimii samalla tavoin kuin EPS, eli se paisutetaan helmistä ja muotitetaan. Lisää tietoa saa Biofoamin sivuilta.

Tavoitteena on luultavasti ollut tehdä ympäristöystävällisempi materiaali rakennusteollisuuden tarpeisiin, mutta yhtä lailla sitä voidaan käyttää pakkausmateriaalina. Biohajoavat materiaalit mielletään ympäristöystävällisiksi, sillä niistä ei jää luontoon jätettä. Se, säästyykö luonnonvaroja verrattuna vaikkapa polttoprosessissa kierrätettyyn muoviin, on vähän kyseenalaista. Ainakaan itse en löytänyt tutkimustulosta tästä.

Mekaanisesti materiaali näyttää speksien mukaan vastaavan EPS:ää. Näin ollen siitä saa näppärästi tehtyä vaimentimia siihen kategoriaan, mihin perinteiset styroksivaimentimet sopivat. Paras alue on kevyehköt, alle 25 kg tuotteet, joille ei vaadita useiden pudotusten kestoa. Kun kyyti kovenee ja paino kasvaa, nousee joustavampien materiaalien edut esiin.

Käsittääkseni suomalaisilta valmistajilta ei vielä Biofoam-materiaalia saa, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa tämäkin lisätään valikoimiin. Mikäli hinta pysyy kohtuullisena, saadaan yksi todellinen vaihtoehto lisää vaimenninvalintaan.

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Biofoam”

  1. Sienipakkaus « Pakkaussuunnittelu Says:

    […] Aiemmissa jutuissa olen kertonut erilaisista uusista sisäosamateriaaleista, kuten pulpista ja biohajoavasta EPS:stä. Sienirihmastopakkauksella tavoitellaan myös erinomaista kierrätettävyyttä, eikä vain […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: