Paper foam

Kesäloman kuluksi tutkin netistä erilaisia pakkauksiin liittyvä sivuja. Suunnittelemme RD Velhossa jatkuvasti pakkauksia pienille tuotteille. Pakkausten tulee olla suhteellisen näyttäviä, sillä suomalaisten yritysten tuotteen tapaavat olla asemoitu hieman ylemmäs kuin aasialaisten kilpailijoiden. Sisäosissa käytetään usein pahvia, pulppia tai erilaisia tarjottimia.

Hollannissa on valmistaja, joka tekee paper foam-sisäosia. Näitä käytetään kuluttajaelektroniikassa, mutta eniten näihin näyttäisi törmäävän CD ja DVD-pakkauksissa. Paperivaahtopakkauksella on mahdollista korvata muoviset levypakkaukset. Valmistustekniikaksi valmistaja ilmoittaa ruiskupuristuksen. Tulosta kehutaan mittatarkaksi. Lisäksi valmistaja ilmoittaa, että tuote ei tarvitse pöly- tai naarmusuojausta. Ympäristönäkökulmasta kuitupohjaiset pakkaukset luokitellaan hyviksi, joten yleinen lähtövaatimus ympäristöystävällisyydestä täyttyy.

Materiaali näyttää pätevältä. Valmistustekniikka on ilmeisesti patentoitu, mutta valmistajalta saa lisensoitua menetelmän. Onkohan valmistajia lähellä Suomea? Kiinnostaisi kokeilla johonkin sisäosaan tällaista ratkaisua.

Sisäosaesimerkki osoitteesta http://www.paperfoam.com

Avainsanat: ,

Yksi vastaus to “Paper foam”

  1. Sienipakkaus « Pakkaussuunnittelu Says:

    […] sisäosa. Aiemmissa jutuissa olen kertonut erilaisista uusista sisäosamateriaaleista, kuten pulpista ja biohajoavasta EPS:stä. Sienirihmastopakkauksella tavoitellaan myös erinomaista […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: