Kuljetuksen monitorointi

Pakkauksen ja tuotteen kohtaaman käsittelyn monitorointi auttaa paljastamaan logistiikkaketjusta ne kohdat, joissa vauriot tapahtuvat. Mittauksella saadaan myös tietoa kuljetuksenaikaisista rasituksista vaatimusmäärittelyä varten. Kirjoittelin jokunen kuukausi sitten loggereista. Silloin tutkailin ShockWatch-laitetta, josta ei ollut omakohtaista kokemusta.

Hiljattain sain käsiini Tinytag TGP-0610-nimisen iskuja tallentavan loggerin. Laiteelle voidaan määrittää aikaintervalli, jolla dataa tallennetaan. Jos valitaan vaikkapa 1 minuutti, tallentaa laite minuutin välein edellisen minuutin suurimman kiihtyvyyden. Skaala tässä laitteessa on 0-100g ja laite mittaa yhtä akselia. Ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen. Tällä laitteella ei myöskään käy niin, että mittauksia tulee heti kättelyssä niin paljon, että muisti täytyy. Muistiin mahtuu 16000 näytettä, joten aikaintervallilla voidaan määrittää mittauksen kesto.

Hintatasoltaan tämä on varsin huokea. Loggeri ja ohjelmisto irtoaa jokusella satasella. Tonnilla saa jo monta loggeria. Näin ollen näitä voi käyttää melko huoletta, sillä kadonneet laitteet eivät aiheuta merkittävää taloudellista kuormitusta. Ensituntumaksi jäi, että laite soveltuu mitä mainioimmin iskujen seuraamiseen. Helppokäyttöisyys ja pieni koko tekevät seurannan järjestelyistä vaivatonta.

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Kuljetuksen monitorointi”

  1. Hyötyjen puute hidastaa älypakkausten yleistymistä « Pakkaussuunnittelu Says:

    […] senttien tai jopa eurojen lisähinta pakkauksessa ei ole kriittinen. Tämä on mahdollistanut antureiden, RFID:n ja kemiallisten korroosiosuojamenetelmien […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: