Pactec

Pactec 2010 on nyt takana. Tällä kertaa samassa hallissa oli myös Graftec ja Foodtec.  Itse en tosin havainnut, mikä osa näyttelystä oli Foodteciä. Graftecin osaa olivat ilmeisesti ainakin massiiviset printterit.

Pactecin tarjonta teollisuuspakkausten osalta oli mielestäni melko vähäinen. Suurin anti jälleen oli vanhojen tuttujen tapaaminen. Näytteilleasettajien määrää luultavasti rajoitti samaan aikaan olleet Alihankintamessut. Alihankinta on tapahtumana selkeästi suurempi ja tietysti monialaisempi. Tästä syystä myös ReliDes päätti kohdistaa voimansa Tampereen suuntaan.

Suuria pakkausinnovaatioita ei tällä kertaa silmiini osunut. Painopuolta en tunne sillä tavoin, että osaisin arvioidan  uutuuksia, mutta materiaalien saralla kehitystahti on rauhallista.

Eräs mielenkiintoinen materiaali oli esillä Elteten osastolla. He ovat investoineet hunajakennopahvilinjaan Loviisassa. Nyt hunajakennopahvia on saatavilla Suomessakin. Aiemmin tätä materiaalia tuli yleisesti vastaan maailmalla, mutta koska Suomessa ei valmistusta ollut, ei sitä käytännössä ole voinut suunnittelussakaan hyödyntää.

Erilaisten täytemateriaalien tarjonta on myös lisääntymään päin. Sealed Air on tuonut markkinoille jos jonkinlaista ilmapussia, kuplakalvoa ja ryppypaperia. Osa näistä on varmaan ollut jo pidemmän aikaa myynnissä. Nyt alkaa olla täytemateriaalitarjontaa siihen malliin, että irtotäytteen käyttöön ei ole enää mitään perusteita.

Mercamerin osastolla hämmästelin laitetta, joka vetää kutistehupun lavan päälle. Jopa tuli siisti lavaus. Tarkempi aiheen selvittely osoitti, että kyse ei ilmeisesti ollutkaan mistää uutuudesta, vaan näitä laitteita on ollut myynnissä jo kolmisenkymmentä vuotta. Jos tehtaalla tilaa riittää, niin kyllä tuollaisella kelpaa kalvon laittaa.

Seminaareihin en itse ehtinyt, mutta kestävä kehitys ja ympäristöasiat olivat jälleen kerran vahvasti esillä puheissa, ainakin aiheiden perusteella. Itse en ole nähnyt ympäristöasioissa varsinaista ryntäystä tekemisen muodossa. Kaikki siitä puhuvat, mutta juuri kukaan ei halua maksaa siitä mitään. Ehkäpä ensi Pacteciin mennessä tämä olisi jo muuttunut.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: