Pakkaus mielikuvan rakentajana

Pakkaus ajatellaan yleensä b2b-puolella pakolliseksi pahaksi, jonka tehtävä on suojata tuote ja mahdollistaa kuljetus. Tällä mallilla pääsee yleensä melko hyvään lopputulokseen kohtuullisin kustannuksin. Omassa mielessänikin ruskea on ainoa oikea väri pakkauksille.

Pactecissa satuin näkemään Pakkaushuoltamon osastolla Robit Rocktoolsin terälaatikon. Robit Rocktools valmistaa porauskruunuja kallionporauslaitteisiin. Nopeasti ajateltuna tämä on juuri sellainen ala, jossa pakkauksella ei ole mitään roolia myynnissä ja jos pakkaus on ehjä, mielikuvan rakentaminenkin on pääosin tehty. Robit on kuitenkin päättänyt toisin.

Pakkaukseen on laitettu tyylikäs neliväripainatus ja kiiltävää pintaa. Käytännöllisyyttä on ajateltu kantokahvalla. Kun asentaja marssii poran luo vaihtamaan kruunuja, toimii pakkaus mainiona markkinointivälineenä. Itselleni tuskin olisi tullut edes mieleen tehdä tällaista kehitystä näille tuotteille.

Kentältä on tullut kuulemma hyvää palautetta pakkauksista. Robit tunnetaan aiempaa paremmin ja yrityksestä saatu mielikuva on parantunut. Pienellä rahallisella sijoituksella ja rohkealla päätöksellä toimia eritavalla kuin muut on saatu positiivista kehitystä aikaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: