Materiaalien yhdistäminen

Olen elänyt siinä uskossa, että pakkausten kierrätettävyyden kannalta erilaisia materiaaleja ei saa yhdistää.  Tutustuin hieman tarkemmin Sealed Airin sivustoon liittyen Korrvu-pakkauksiin. Nämä ovat varsin käteviä sisäosia, joissa pahvin päälle on pingotettu muovi. Vastaavia taitaa olla muidenkin valmistajien toimesta tarjolla.

Ideanan näissä on, että tuote laitetaan pahvin ja muovin väliin. Yhdistelmä tarjoaa sekä sidonnan että vaimennuksen. Ratkaisu on erinomainen esimerkiksi tapauksiin, joissa erilaisia pienehköjä tuotteita lähetellään asiakkaille.

Olen suhtautunut tähän asti hieman skeptisesti näiden käyttöön juuri kierrätyssyistä. Sealed Air kuitenkin ilmoittaa, että materiaali on kierrätettävissä pahvinkeräyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että muovikalvo saadaan prosessissa kerättyä kuidun joukosta pois. Näin ollen voitanee yleistää, että pahvin ja muovikalvon laminaatit ovat ympäristön kannalta toimivia ratkaisuja.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: