Pakkausmerkinnät ja varastelu

Kun arvoikkaita elektroniikkalaitteita lähetetään pitkin maailmaa, on logistiikkaketjussa aina mukana joku epärehellinenkin yksilö. Uutisissa on toisinaan tapauksia, joissa postin työntekijät ovat varastaneet rahaa, cd-levyjä ja muuta tavaraa. Näissä tapauksissa varas tavalla tai toisella saa tietää lähetyksen sisällön paketista ja päättää pölliä sen.

Varastamisen riskiä saadaan olennaisesti vähennettyä minimoimalla pakkauksen merkintöjä. Kuljetuspakkauksen tarkoituksena ei ole myydä tuotetta. Näin ollen valmistajan logot ja mahdollisesti kuvat tuotteesta voi jättää pois uloimmasta pakkauskerroksesta. Jos laatikon päällä lukee isolla PS3 kiiltävän pelikonsolin kuvan kera, kiinnostaa se taatusti enemmän kuin ruskea peruslaatikko, jossa on vain lähettäjän ja vastaanottajan nimi. Toki lähettäjän nimestäkin usein voi päätellä jotain.

Joskus varkauden kohteeksi saattaa joutua tavara, jolla ei ole varkaalle mitään arvoa, mutta tavara sinänsä saattaa olla hyvin kallista. Tällaisia tapauksia sattuu erityisesti firmoille, jotka valmistavat kiinnostavia kuluttajatuotteita ja vähemmän innostavia teollisuustuotteita. Tällöin teollisuustuotteet saatetaan nyysiä vahingossa, kun tarkoituksena oli saada jotain aivan muuta. Asianomaisten kannalta on tietysti yhdentekevää, miksi lähetys varastettiin. Se on kadonnut joka tapauksessa.

Otetaan siis ne merkinnät pois kuljetuspakkauksista.

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Pakkausmerkinnät ja varastelu”

  1. Painettu teippi « Pakkaussuunnittelu Says:

    […] Tehdäessä päätöstä siitä, käytetäänkö logolla olevaa teippiä vai ei, kannattaa muistaa varasteluun liittyvä juttu tammikuulta. Tyylikäs Relides-teippi oikeaoppisesti yksivärisessä […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: