Pakkaus OSB-levystä

Havuvanerin saatavuus ja hinta Suomessa riippuu olennaisesti Venäjän tuonnista. Tästä on helppo päätellä, että vaihteluita on. Havuvanerille on Suomessakin tulossa vaihtoehdoksi OSB-levy. Se on kolmikerroksinen isohkoista viilunpalasista liimattu levy, jonka pinnoissa viilujen syysuunta on sama ja keskikerroksessa ristikkäinen pintoihin nähden.

OSB-levy on saavuttanut etelä-Euroopassa ja USA:ssa vankan kannatuksen, mutta Suomessa käyttö on edelleen vähäistä, johtuen pääasiassa saatavilla olevasta perinteisestä vanerista. OSB:n etu on, että se ei vaadi niin korkealaatuista raaka-ainetta, kuin perinteinen viiluista tehty vaneri. Lisäksi OSB on ilmeisesti aina liimattu kosteutta kestävällä liimalla toisin kuin havuvaneri. Siinä on molempia versioita liikkeellä.

OSB:n sanotaan olevan yhtä lujaa kuin havuvanerin, mutta tasalaatuisempaa. Käytännön testikokemuksia minulla ei aiheesta vielä ole, mutta veikkaan, että tätä materiaalia alkaa virrata Suomeenkin lähiaikoina. Halpa hinta yhdistettynä kohtuullisiin ominaisuuksiin tapaa olla aika myyvä pakkaus. Olettaisin, että lähes kaikki nyt havuvanerista olevat pakkaukset voitaisiin korvata OSB:stä tehdystä tavarasta.

PuuProffan kuva OSB:stä.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: