Virtuaalitodellisuutta lakupaketissa

Älypakkaukset hakevat kovasti muotoaan. Tällä hetkellä painettava äly on kovin vaatimatonta verrattuna esimerkiksi mobiililaitteiden tarjoamaan suorituskykyyn. Google Cardboard on ratkaissut ongelman yhdistämällä pahvikotelon ja Android -puhelimen. Ideana on, että pahvista taitellaan kotelo, johon laitetaan puhelin. Pahviin on laitettu linssit ja puhelimessa pyörii virtuaalitodellisuusohjelmisto. Hökötykseen kurkittaessa voi kokea jotain, mitä ei todellisuudessa kokisi.

Turun yliopisto ja PackageMedia ovat kehittäneet Google Cardboard -ajatusta siten, että lasit on laitettu osaksi pakkausta. Ajatuksena on tuoda kiinnostavia lisäominaisuuksia pakkaukseen, jolloin pakkauksen elinkaari jatkuu vielä senkin jälkeen, kun pakkauksessa ollut tuote on kulutettu. Teknisesti systeemi näyttäisi toimivalta, joten menestystä voi olla luvassa, kunhan virtuaalitodellisuuden sisältö kiinnostaa kuluttajia.

http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/video-nain-muuttuu-lakritsipaketti-virtuaalitodellisuuslaseiksi/711463/

Google Cardboard -kakkulat. othree / CC BY 2.0

Google Cardboard -kakkulat. othree / CC BY 2.0

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: