Innovointi

Kehitystyö on nimensä mukaan työtä. Hyvät ideat harvoin ovat suoraan toteutuskelpoisia, vaan käyttöönotossa tarvitaan useita iteraatiokierroksia ja työssä joudutaan ratkomaan ongelmia, joita ei alussa tiedetty olevankaan. Kehitystyön luonteeseen kuuluu myös epäonnistuminen. Läheskään aina hyvät ideat eivät kanna loppuun asti, vaan suunnittelutyön edetessä havaitaan idean toteuttamiskelvottomuus.

Pakkaussuunnittelu päästään testaamaan ja viimeistelemään tuotekehitysprojekteissa siinä vaiheessa, kun tuote on niin pitkällä, että siitä on fyysisiä malleja olemassa. Muovituotteiden osalta vaaditaan vielä muotilla tehdyt muovit, jotta ne toimivat testeissä oikealla tavalla. Tässä vaiheessa ollaan niin lähellä tuotteen päätymistä valmistukseen, että pakkaussuunnittelun epäonnistuminen aiheuttaisi suuria ongelmia tuotannon käynnistyksessä.

Menestyneimmät kehityshankkeet, joissa olen ollut mukana, on tehty tuotannossa olevalle tuotteelle. Tällä tavoin voidaan pakkaus testata huolella ilman tuotekehityksen aikataulupaineita. Tuotteita on myös saatavilla testeihin silloin, kun niitä tarvitaan. Merkittävä hyöty pakkauksen suunittelusta olemassaolevaan tuotteeseen on realistisen vertailukohdan saaminen pakkaukselle. Uutta pakkausta voidaan suoraan verrata vanhaan niin hinnaltaan, mitoiltaan, suojaavuudeltaan kuin pakattavuudeltaankin.

Kehitysprojektin päästyä siihen pisteeseen, että testattu tekniikka on todettu toimivaksi, voidaan se pilottikäyttää tuotannossa. Näin saadaan käytännön kokemukset toimivuudesta toimitusketjussa. Pilotoinnin jälkeen voidaan uutta tapaa soveltaa seuraaviin tuotekehitysprojekteihin. Kun perusongelmat on ratkottu voidaan luottavaisin mielin toteuttaa konsepti tiukassa tuotekehityksen aikataulussa.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: