Asennuksen huomioiminen pakkaussuunnittelussa

Suunnittelussa on helpoin huomioida ne osa-alueet, jotka itse näkee. Teollisuuslaitosten laitteiden pakkauksissa huomio keskittyy helposti siihen, miten tuotannossa saadaan komponentit pakattua mahdollisimman helposti. Toinen helposti huomioitava seikka on osien järjestys pakkauksen näkökulmasta. Raskaat osat on järkevää laittaa alimmaiseksi ja kevyemmät päälle.

Kustannusten näkökulmasta työ, joka tehdään asennuspaikalla on aina kalliimpaa kuin työ, joka tehdään tehtaalla. Lisäksi asennuspaikalla on huonommat välineet, joten tuottavuuskin jää alhaisemmaksi. Näin ollen pakkaussuunnittelussa kannattaa huomio keskittää siihen, mitä asennuksessa tapahtuu.

Suunnittelun johtavana ajatuksena tulee pitää toimintaa asennuspaikalla. Komponentit tulee pakata asennusjärjestykseen. Näin asentajan ei tarvitse etsiä osia ja kadonneiden osien määrä vähenee. Rakenteellisesti pakkauksesta tulee monimutkaisempi, mikä nostaa hintaa. Samoin tuotannossa joudutaan järjestelemään osat uudella tavalla. Taloudellisten laskelmien avulla voidaan kuitenkin osoittaa asennuksen tuomat hyödyt.

Pakkaussuunnittelu ei ole tarpeellista yksinomaan suurivolyymiselle kappaletavaratuotannolle, vaan myös yksittäisissä isoissa laitetoimituksissa voidaan saada taloudellista hyötyä tehostamalla asennuksen toimintaa. Olennaista on huomata että hyöty syntyy tyystin muualta kuin materiaalikustannuksista.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: