Korroosio elektroniikassa

Törmäsin jälleen korroosion perusteokseen ”Korroosio ja ilmastolliset vaikutukset elektroniikassa”. Kyseessä on hieman toistakymmentä vuotta vanha Risto Heinosen ja Reima Lahtisen laatima perusteos elektroniikkalaitteiden korroosioilmiöistä. Olen vuosien varrella lukenut kyseistä opusta paperisena ja sähköisenä. Nyt havaitsin, että sen saa VTT:n sivuilta ladattua.

Mikäli korroosioilmiöt eivät ole itsestään selviä, kannattaa tukeutua ongelmatilanteissa tähän teokseen. Pääasiallisena aihepiirinä on elektroniset laitteet ja korroosioilmiöt niiden käyttöolosuhteissa. Vesi ja epäpuhtaudet eivät kuitenkaan tunnista, onko kyseessä elekrtoninen laite, vai muu metalliesine, joten opit ovat laajalta osin yleispäteviä.

Teoksessa käsitellään myös pakkausmateriaaleja ja menetelmiä lyhyesti, mutta kokonaisuus on yhtä lailla pakkausten kanssa työskenteleville ajankohtainen. Pakkauksellahan pyritään muuttamaan mikroilmasto sellaiseksi, että korroosiota ei esiinny.

www.vtt.fi/inf/pdf/publications/2007/P623.pdf

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: