Harhaanjohtava kierrätysmerkki

Pakkauksen kierrätysmerkin tulee kertoa, mitä materiaalia pakkaus on. Satuin huomaamaan kotona pakkauksen, joka näin ammattilaisen silmään näytti kartongilta, mutta siinä oli kuitenkin mainittu materiaaliksi HDPE. Vaikuttaa siltä, että painatuksen tekijä ei ole tutustunut aiempaan kirjoitukseeni.

Painatusta tehtäessä oli luultavasti pyritty kertomaan itse tuotteen materiaali. Tämä olikin jossain määrin onnistunut, mutta näin ei kierrätysmerkkiä tulisi käyttää. Pakkauksesta tulee löytyä oikea merkintä. Siinä voidaan kertoa myös sisältöön liittyviä ohjeita, mutta ei pelkästään niitä. Nyt tässä joutuu pohtimaan, veisikö tuon ohjeen mukaan PE-uusiokäyttöön, vai tyytyisikö kartonkikierrätykseen.

Kuvan pakkaus ei ole kuulu PE-HD-kategoriaan, vaikka merkistä voisi toisin päätellä.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: