Pakkaus elintarvikkeiden jakeluketjussa

Packaging in the Sustainability Agenda: A Guide for Corporate Decision Makers on ECR:n rahoittama tutkielma pakkauksen merkityksestä kestävässä kehityksessä ja miten yrityksten tulisi huomioda pakkaukset toiminnassaan. Tutkielma on kovin monitahoinen, mutta eräs asia jäi mieleen muita paremmin.

Uutisissa puhutaan ruokapulasta säännöllisin väliajoin. Puute on suurinta köyhissa maissa, joissa myös pakkausteknologia on hieman jäljessä esimerkiksi Suomesta. Tutkimusten mukaan köyhissä maissa 30-50 % ruuasta pilaantuu ennen kuin se pääsee kuluttajalle asti johtuen huonoista tai kokonaan puuttuvista pakkauksista. Kehittyneissä maissa vastaava prosentti on 2-3.

Pakkauksia kehittämällä voitaisiin saada merkittävästi enemmän ruokaa ihmisille ja samalla säästetään energiaa, joka joka tapauksessa joudutaan kuluttamaan, kun ruokaa tuotetaan. Ruuan pilaantuessahan tämä on hukkaan heitettyä resurssia. Mikäli hukan resurssi käytettäisiin pakkauksiin, säästyisi merkittävä osa ruuasta oikeaan käyttöön.

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: