Kuplapakkauksen kirot

Meinasi veri kuohahtaa, kun availin kuplapakkausta. Hankin toisen Logitechin laitteen kuukauden sisällä. Nämähän ovat alalle tyypillisesti pakattu muovista syvävedettyihin koteloihin, jossa tuote on mukavasti esillä. Blister-pakkauksiksikin näitä kutsutaan.  Pakkaus on myyvän näköinen, jos tuote on houkutteleva ja esitepahvi on tyylikkäästi toteutettu.

Kaupan synnyttyä kotona pakkausta avatessa meinaa aina teloa itsensä! Pakkaus on suljettu luullakseni kuumasaumaamalla. Sauman leveys on noin 3 mm ja avaus tapahtuu leikkaamalla sauma saksilla pois. Kun saumaa leikkaa, tulee siitä terävä soiro, joka rikkoo kämmenselän. Jos taas käyttää veistä, painuu terä toisinaan muovin sijaan lihaan. Pakkaus ei ollut saanut kylkeensä reumaliiton Helppo avata-merkkiä.

Lisäksi pakkauksesta jää jätettä melkoinen kasa verrattuna tuotteen kokoon. Meille tuli kotiin energiajakeen keräyspönttö, joten nyt nämä muovipakkaukset saa meillä hyödynnettyä kaatopaikkaa paremmin. Pahvipakkauksessa on kuitenkin merkittäviä etuja.

Mielessäni kävi eräässä projektissa käyttää kuplapakkausta, mutta nyt tuli sellainen kertaus kyseisen tyypin ongelmakentästä, että ajatus ei taatusti pääse pidemmälle. Hankalan avattavuuden lisäksi noissa pakkauksissa tapaa olla vähintään yksi sisäpahvi painopintana, joten osamäärä on vähintään kaksi. Suljenta vaatii omat työkalunsa, joten kokonaisuudessaan pakkaustapa ei taida olla edes halvimmasta päästä.

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Kuplapakkauksen kirot”

  1. Ihanan kamala pakkaus! « Pakkaussuunnittelu Says:

    […] toimittaja sattuu tutkimaan blogiani, saattaa hän törmätä kuplapakkauksesta kertovaan juttuuni, joka sopii aihepiiriin. Tosin juttuun liittyvää pakkausta on muutettu siten, […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: