Futupack-ohjelma

Tekesillä on ollut jonkin aikaa käynnissä Futupack-ohjelma. Itse en ole siihen osallistunut, koska ohjelman painopiste on ollut kuluttajapakkaukset. Ohjelman toimesta tuli kuitenkin ilmoitus seuraavista tutkimushankkeista.

Siellä on mielenkiintoisia teemoja. Yksi on palveluiden pakkaaminen. Tuo ilmeisesti tarkoittaa jonkinlaista konkreettista looraa, jonka asiakas saa, kun ostaa vaikkapa konsultaatiota. Jää ainakin jotain palvelusta muistoksi. Esimerkiksi Tapiola tarjoaa rahastolahjat laatikossa.

Toinen mielenkiintoinen on yksilölliset massapakkaukset-teema. Siinä lähdetään nerokkaasti miettimään pakkauksia tarpeen näkökulmasta, eikä taloudellisten reunaehtojen näkökulmasta. Mikäli tämä onnistuu, voi tuloksena olla oikeita innovaatioita. Yritysmaailmassa ei tyypillisesti nykyään päästä rahan asettamista tiukoista raameista irti missään vaiheessa. Innovaatioiden tuottaminen ei saa kuluttaa resursseja ja niiden pitää tuottaa välittömästi.

Onkin hienoa, että Tekes on lähtenyt mukaan projektiin, jossa aidosti yritetään luoda kilpailukykyä pakkaussektorille. Tässä joutuu vakavasti harkitsemaan osallistumista jatkohankkeisiin.

Avainsanat:

Yksi vastaus to “Futupack-ohjelma”

  1. Hiilijalanjälki kuluttajien mielikuvissa | Pakkaussuunnittelu Says:

    […] FutuPackEco-hankkeessa on tehty tutkimus pakkauksen roolista elintarvikeketjussa. Tutkimuksen mukaan elintarvikkeissa tyypillisesti valmistusprosessi aiheuttaa päästöistä noin 90 %, hävikki 5 %, pakkausmateriaali 4 % ja pakkauksen hävitys viimeisen prosentin. Taulukosta voidaan nähdä, että erityisesti lihan tapauksessa raaka-aineen tuotanto vastaa lähes kaikesta päästöstä. […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: