Ympäristöystävällisyys pakkauksissa

Melkein kaikkien tuotteita valmistavien pörssiyritysten vuosikertomuksissa ja nettisivuilla alleviivataan, miten ympäristöystävällisyys näkyy kaikessa toiminnassa. Sama teema on myös muissa yrityksissä, joskin rummutus on vähäisempää, koska tiedottamisvelvollisuus on pienempi.

Olisi mukava suunnitella hyvin kierrätettäviä ympäristöystävällisiä pakkauksia. Vaihtaa vaikkapa puuhäkkejä pahvikontteihin tai PE-vaimentimia pulppivaimentimiin. Siinä saisi tehdä vaatimusmäärittelyjä, testauksia ja muuta pakkaussuunnittelun herkkuja.

Olen keskustellut erittäin monen tahon kanssa pakkausten ympäristöystävällisyydestä. Yleensä vallitsee selvä yhteisymmärrys siitä, että ympäristöarvoihin halutaan selkeästi panostaa. Keskustelu johtaa kuitenkin rahaan. Läheskään aina ekologisin ratkaisu ei ole halvin.

Asiakas alkaa hieman epäröidä ja pohtia, mitä muut tekevät. Muillekin toki raha on tärkeä ajuri pakkauksissa, joten päädytään siihen, että tässä kohtaa vielä otetaan se halpa vaihtoehto. Ehkä ensivuonna sitten panostetaan ympäristöarvoihin.

Käytännön arvot eivät siten olleetkaan asiakastyytyväisyys, ekologisuus ja joustavuus, vaan ihan jotain muuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: