DuPont -palkittu KüBox

DuPontin pakkauskilpailun tulokset julkaistiin toukokuussa. Perinteiseen tapaan palkintosijoja dominoivat hienot kosmetiikka- ja elintarvikepakkaukset, mutta oli siellä huomioitu myös Kübox, joka on helppokäyttöinen kuljetuslaatikko.

KüBox on pahvista ja nurkkalistasta tehty laatikko, jonka hienoutena ovat ruiskupuristetut muoviset kulmat. Laatikko toimitetaan siten, että nurkkalistat on ruuvattu (!) kiinni pahviarkkeihin ja koko kokonaisuus on laitettu kannen ja pohjan väliin. Näin tyhjän laatikon toimitustilavuus on pieni.

Laatikko kootaan asettelemalla ensin seinät paikoilleen. Asemointi näyttää olevan nopeaa, sillä stanssatut osat asettuvat omiin koloihinsa. Kun kansi on saatu paikalleen, laitetaan muoviset kulmat paikoilleen ja lopuksi kokonaisuus  suljetaan nurkkiin asetettavilla sokilla. Pakkausta ei siis tarvitse niitata tai teipata.

Ajatuksena on ollut tehdä helposti käytettävä kuljetuspakkaus, joka on niin vahva, että sitä voi käyttää useita kertoja. En löytänyt hintatietoja pakkauksesta, mutta sivuilla valmistaja mainostaa laatikon olevan puolet puisen laatikon hinnasta. Oma veikkaukseni on, että vertailukohtana on flight case -tyyppinen laatikko.

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: