Kirjalaatikko

Tällä kertaa pakkaussuunnittelu.net-blogi tarkastelee erityiskäyttöön tarkoitettua kirjalaatikon rakennetta. Rakenne on kirjapakkauksissa yleinen, mutta sille ei käsittääkseni ole omaa Fefco-koodia. Rakenne on hieno esimerkki onnistuneesta pakkaussuunnittelusta. Tarve on ratkaistu kekseliäällä tavalla. Lopputulos on toimiva, yksinkertainen ja edullinen.

Kirjat voitaisiin pakata fefcon rakenteilla 0402 tai 0404. 0402:n ongelmana on huono arkin käyttö. Nurkkiin jää runsaasti hukkaa, jota toki voidaan hillitä fiksulla stanssin suunnittelulla. 0404 on arkin käytön suhteen tehokas, mutta se on kaksiosainen. Käytännössä kaksioisaisuus edellyttää liimausta tai teippausta, jotta tavarat pysyvät varmasti kyydissä.

Kirjalaatikko muodostuu yhdestä osasta, jossa on saranapiste. Saranan avulla saadaan vastaava ristikkäinen rakenne kuin 0404:ssä. Arkin käyttö on hieman tehottomampaa, mutta yhden osan tuomat edut ovat pakkaamossa kiistattomat. Jokaisen ylimääräisen osan tuominen prosessiin aiheuttaa kasvaneen haltuunottoajan.

Ristikkäinen rakenne.

Ristikkäinen rakenne.

Kirjalaatikko levitettynä.

Kirjalaatikko levitettynä.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: