CUBE-raamipakkaus

Du Pont on jälleen palkinnut vuoden parhaita pakkausinnovaatioita. Tulokset julkaistiin tosin jo pitkän aikaa sitten, mutta Pakkaussuunnittelu.net -blogi ei kiirehdi asioiden kommentoinnilla. Suurin osa palkituista pakkauksista on jälleen odotetusti elintarvike- ja kosmetiikkapakkauksia, mutta löytyypä sieltä kuljetuspakkauksiinkin liittyen palkittu idea.

Smart Packaging Systems tarjoaa The Cube-pakkausta, jonka perusajatuksena on korvata pahviset tai vaneriset kuljetuspakkaukset kartonkilistasta kasatulla pakkauksella. Nerokas idea on kasata raamipakkaus vanteilla. The Cube-systeemissä on muovista tehdyt nurkkapalat, joihin kartonkilista lukittuu. Kokonaisuuden koossapysyminen varmistetaan nurkkien kautta kulkevilla vanteilla.

Muovisten nurkkapalojen ansiosta pakkaamossa tarvitaan ainoastaan vannekone. Kokoonpanoon ei liity jigejä, joten näille ei tarvita tilaakaan. Rakenteen suoruus varmistetaan ilmeisesti tuotteella tai lavan avulla.

Kuljetuspakkausten parissa työskentelevien kannattaa vilkaista Smart Packaging Systemsin esimerkkikuvat. Sieltä löytyy hienoja tapoja tehdä erilaisia pakkauksia. Olisi mukava saada noita nurkkapalikoita kokeiltavaksi, jotta pääsisi todella testaamaan palkittua ideaa.

Ilmaistointilaitteen pakkaus. Lähde: http://www.smartpackagingsystems.com

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: